Hjælp os med at blive bedre!

Vi vil gerne vide, hvad du mener om kulturspot.dk, så vi kan give dig en endnu bedre oplevelse.

Som tak deltager du i konkurrencen om 3 x 500 kroners Supergavekort. Vinderne får direkte besked den 1. oktober 2017.

Du bruger en meget gammel browser. For en bedre oplevelse anbefaler vi at du bruger en nyere browsere.

Notice: Trying to get property 'ID' of non-object in /home/kulturspot/public_html/wp-content/themes/kulturspot-2016/header.php on line 210

Kulturpriserne 2014KulturPrisen 2014
KulturPrisen tilfaldt fyrmoster Lene og den store gruppe på cirka 150 frivillige omkring Bovbjerg Fyr.

Formanden for Kultursamarbejdet i Midt- og Vestjylland, Johs Poulsen, sagde blandt andet, at udviklingen af Bovbjerg Fyr skyldes en broget flok af mennesker, som har én ting tilfælles: en varm og levende interesse for fyret, dets aktiviteter og det fællesskab, som er opstået omkring det:
”I de seneste år er det lykkedes jer at renovere fyret og skabe en række meget velbesøgte arrangementer som foredrag, politiske møder, markeder, festivaler og udstillinger med lokale kunstnere. Bæredygtighed og socialinklusion er nogle af nøgleordene for jer, og det har medvirket til, at Bovbjerg Fyr med omkring 50.000 besøgende er en stor turistmagnet for området”, lød det fra Johs Poulsen.

KulturVækstPrisen 2014
KulturVækstPrisen gik til kunstnerduoen Jens & Morten fra Holstebro.

En glad næstformand for Kultursamarbejdet, Henrik Thygesen fra Lemvig, gav prisen til ”to unge, modige mænd, som i dén grad er en synlig og meget aktiv del af det kunstneriske miljø i Midt- og Vestjylland”:
”I er jo ved at være helt forvænt med at få priser. I 2014 vandt I den internationale kunstpris EXTRACT i tæt kapløb med særligt talentfulde nyuddannede kunstnere fra kunstakademier i USA, Schweiz og Danmark. Og den passer som fod i hose til jer. I er jo netop optaget af, at kunsten bevæger sig uden for det traditionelle museumsrum, så den når ud til f.eks. erhvervslivet, og der hvor kunsten skal omsættes”, sagde han

Kulturpriserne blev uddelt ved Kultursamarbejdets generalforsamling i Struer 2014.