Hjælp os med at blive bedre!

Vi vil gerne vide, hvad du mener om kulturspot.dk, så vi kan give dig en endnu bedre oplevelse.

Som tak deltager du i konkurrencen om 3 x 500 kroners Supergavekort. Vinderne får direkte besked den 1. oktober 2017.

Du bruger en meget gammel browser. For en bedre oplevelse anbefaler vi at du bruger en nyere browsere.

Notice: Trying to get property 'ID' of non-object in /home/kulturspot/public_html/wp-content/themes/kulturspot-2016/header.php on line 210

Kulturpriser 2021


Kultursamarbejdet uddeler i 2021 hele fire priser til Midt- og Vestjyske kulturaktører. Som noget særligt uddeles denne gang 2 corona-priser. Bestyrelsen for Kultursamarbejdet har nomineret tre kandidater til hver pris. Vinderne af priserne offentliggøres ved en prisuddeling i RemisenBrande 28. april kl. 18.00.

Nominerede til Kultursamarbejdets kulturpriser 2021

Kultursamarbejdets Kulturpris

 • 7-Kanten (Varde Kommune) nomineres for at rejse sig efter Corona-nedlukningen og tryllebinde mere end 25.000 publikummer til Varde Sommerspil 2021 og forestillingen ”Fyrtøjet”. 7-Kanten er Danmarks største amatørteaterforestilling, og de stak med ”Fyrtøjet” en ny kurs ud for Varde Sommerspil ved at opføre et nyskrevet, nykomponeret og originalt stykke musikdramatik.
 • ArtCinemaA4 (Skive Kommune) nomineres for sin indsats for at brede kulturfilm ud til flere publikummer. ArtCinemaA4 gik stik mod mange tendenser og satser på et mere snævert kulturområde, nemlig de mere kunstneriske film. Ud over en spritny sal, præsenterer ArtCinemaA4 filmene som en del af events, inddrager publikum og etablerer filmklub.
 • Mejeriet i Tarm (Ringkøbing-Skjern Kommune) nomineres for gennem lang tid at have afholdt et væld af aktiviteter, som koncerter, kurser og andre unikke oplevelser. Mejeriet drives af lokale ildsjæle, som blandt andet har skaffet midler til forbedringer af faciliteter og bygninger. Stedet er et kulturelt omdrejningspunkt i lokalområdet.

Kultursamarbejdets KulturVækstPris

 • MusicalTalentSkolen (Varde Kommune) nomineres for at skabe et helt nyt tilbud til unge musicaltalenter inden for sang, dans og teater. Skolen blev etableret i 2020, har tilknyttet professionelle undervisere og er et forløb, som forbereder eleverne på videre kunstnerisk uddannelse. Skolen arbejder bl.a. sammen med 7-Kanten om Varde Sommerspil, Syddansk og Dansk Scenekunstskole.
 • OFF TRACK // Show Up (Struer Kommune) nomineres for med initiativ, gå-på-mod og en uimponeret tilgang gav et frisk og stærkt indspark til, hvordan forvaltningstænkte projekter kan realiseres – enkelt, effektivt og med et højt niveau. OFF TRACK Festival var en tre-dages kulturfestival for unge arrangeret af unge for unge på Struer havn i forbindelse med lydbianalen Struer Tracks.
 • KRAS (Holstebro Kommune) nomineres for at påbegynde et spændende netværk af unge på tværs af regionen med ambition om at skabe vækstmuligheder for unge kulturiværksættere.

Kultursamarbejdets CoronaPris

 • Egnsteatret OM (Ringkøbing-Skjern Kommune) nomineres for i sensommeren 2021 at tage hele kommunen rundt med forestillingen ”Med Fynd og Klemmer”. De besøgte kommunens plejehjem for at give beboerne en særlig kulturel oplevelse. Forestillingen er baseret på de ældres egne minder og liv, og gav derfor publikum en ny måde at se deres historie på.
 • Herning Billedskole (Herning Kommune) nomineres for under Corona-nedlukningerne at tænke i anderledes tiltag for skolens elever, og for med en ukuelig viljestyrke at insistere på, at et manglende fysisk fremmøde ikke skulle få betydning for en kvalificeret billedkunstundervisning. Herning Billedskole aktiverede eleverne via kunstkits, online undervisning og fællesskaber med afstand.
 • Holstebro Dansekompagni (Holstebro Kommune) nomineres for under Corona-nedlukningen at arrangere mindre udendørs forestillinger for brugere og borgere med psykisk sårbarhed eller sygdom, udsatte eller borgere med fysisk handicap. De har været til stor glæde for en målgruppe, som sjældent kommer ud til lignede kulturtilbud.

Kultursamarbejdets CoronaInitiativPris

 • Duoen Claus og Morten (Herning Kommune) nomineres for via gratis online koncerter at bringe livemusikken ud til mange mennesker hver fredag under Corona-nedlukningen. I starten loggede mellem 350 og 400 ind hver fredag, mens der til sidst var cirka 800 med hver gang. Det er flere, end der kan være på et fyldt Fermaten. Og de fik via koncerterne en følelse af fællesskab og at musikken stadig lever.
 • Sara Strandby (Holstebro Kommune) nomineres for sit arbejde med ”Nye Tider i Vinden”, der i Corona-nedlukningen formåede at afvikle et storstilet borgerinddragende kulturprojekt på Vinderupegnen. Sara etablerede ”Vinding Bystue”, og formåede via arbejdet at sætte fokus på vigtigheden af kultur i landdistriktsområderne.
 • Holstebro Dansekompagni (Holstebro Kommune) nomineres for under Corona-nedlukningen at arrangere mindre udendørs forestillinger for brugere og borgere med psykisk sårbarhed eller sygdom, udsatte eller borgere med fysisk handicap. De har været til stor glæde for en målgruppe, som sjældent kommer ud til lignede kulturtilbud.

Hvem kan indstilles til kulturpriserne?

Kultursamarbejdets Kulturpris (hovedprisen) tildeles for en bemærkelsesværdig indsats for kulturen i det midt- og vestjyske. Prisen er en påskønnelse for en særlig indsats og for at være en inspiration for andre. Prisen består af et diplom og en pengegave på 15.000 kr.

Kultursamarbejdets KulturVækstPris tildeles unge kulturiværksættere eller -talenter, ungdomsforeninger eller -organisationer fra det Midt- og Vestjyske. Prisen er en påskønnelse af en særlig indsats og sætter fokus på unge kulturiværksættere og talenter. Prisen består af et diplom og en pengegave på 10.000 kr.

Kultursamarbejdets CoronaPris tildeles for en bemærkelsesværdig indsats for udvikling af kulturen i det Midt- og Vestjyske gennem Corona-tiden. Prisen er en påskønnelse for en særlig indsats i Coronatiden og for at være en inspiration for andre. Prisen består af et diplom og en pengegave på 15.000 kr. Prisen uddeles kun denne ene gang.

Kultursamarbejdets CoronaInitiativPris tildeles kulturiværksættere, -foreninger eller -organisationer fra det Midt- og Vestjyske, der har taget initiativer til og afviklet nye typer af aktiviteter med afsæt i, hvad der var muligt gennem Corona-tiden. Prisen er en påskønnelse af en særlig indsats og sætter fokus på kulturiværksættere og talenter. Prisen består af et diplom og en pengegave på 10.000 kr. Prisen uddeles kun denne ene gang.