Hjælp os med at blive bedre!

Vi vil gerne vide, hvad du mener om kulturspot.dk, så vi kan give dig en endnu bedre oplevelse.

Som tak deltager du i konkurrencen om 3 x 500 kroners Supergavekort. Vinderne får direkte besked den 1. oktober 2017.

Du bruger en meget gammel browser. For en bedre oplevelse anbefaler vi at du bruger en nyere browsere.

Bakkehuset


Bakkehuset er et kulturhus midt i Ikast, som de seneste 20 år har lagt scene til et utal af kunstnere: Niels Hausgaard, Poul Dissing, Allan Olsen, Lis Sørensen, Johnny Madsen og Michael Falch for blot at nævne nogle få.
Bakkehuset
udmærker sig ved sin særlige atmosfære, intime stemning og eftertragtede akustik.

bakkehuset

Bio-Huset Lemvig


Bio-huset i Lemvig viser film for store og små: danske perler, kortfilm, Hollywoodbaskere og børnefilm.
Året rundt finder du også en bred vifte af andre aktiviteter, eksempelvis OperaBio og musikarrangementer.
Bio-huset danner også rammerne for Lemvig Børne- og Ungdomsfilmklub. Klubben er et stort aktiv for Bio-Huset, og sætter med sine 8-900 medlemmer sit eget præg på kulturen i Lemvig.

Biohuset Lemvig

Bovbjerg Fyr


Bovbjerg Fyr er et fyrtårn og et kulturhus – i både den smalle og brede betydning. Her finder du alt lige fra kunstudstillinger og klassisk kammermusik til levendegørelser, musik, markeder, dans, events og foredrag. Alt sammen koordineret af en stor skare af frivillige ildsjæle.

bovbjerg_fyr

 

Dansk Talentakademi


Dansk Talentakademi er ét af Danmarks førende centre for kunstnerisk talentudvikling. Uddannelserne er for unge i alderen 15-25 år, og spænder over linjerne Musik, Kunst & Design, Forfatter, Dans samt Musical & Teater.

Dansk Talentakademi

ET4U


Foreningen ET4U arbejder aktivt med samtidskunst i Midt- og Vestjylland. Foreningens formål er at formidle dansk og international samtidskunst, at sætte fokus på kunstnerisk kvalitet, at være forum for debat og medvirke til at skabe netværk. Formålene søges opfyldt ved at initiere og realisere kunstprojekter i et respektfuldt møde imellem professionelle internationale kunstnere, foreninger, borgere og lokaliteter i det midt- og vestjyske.

ET4U

Folkeuniversitetscenteret Skærum Mølle


Skærum Mølle serverer det nyeste inden for forskning og samfundsudvikling i en mængde foredrag og kurser.
Folkeuniversitetscenteret har også flere udstillinger, bl.a. en geologisk udstilling i Per Kirkebys hus for Sten og Stjerner, teglværksmuseum samt udstillingen ‘Den Gamle Brugs’ i Skærum Mølles gamle hønsehus.

skærum mølle

Four Boxes


Four Boxes er Krabbesholms nye udstillingsbygning, som hvert år bringer 6-8 udstillinger med værker af kunstnere, arkitekter og designere fra ind- og udland. Udstillingerne vil ofte være af Krabbesholm Højskoles egne elever.
Udstillingerne varer normalt to uger, og der er offentlig adgang til ferniseringerne.

Four Boxes

Herning Billedskole


Herning Billedskole tilbyder undervisning i tegning, maleri, grafik og andre billedskabende udtryk for både børn og voksne. Skolen afholder desuden mindre kurser for lærere, pædagoger, skoleklasser med flere.
Elevernes værker hænger til skue på Billedskolen for at inspirere på tværs af holdene. Hvert år afsluttes med en stor fællesudstilling.

Herning billedskole

Hjemstavnsgården Gjellergaard


Gjellergaard er opført i sidste halvdel af 1800-tallet i den vestjyske fiskerbondes byggestil. Den gamle del af gården er indrettet som hjemstavnsmuseum med udstilling og salg af håndarbejder, rav, uld, smykker mv. Gjellergaard er desuden vært ved forskellige arrangementer.

Gjellergaard

Huset no7


Huset No7 er et kulturhus i Herning, som omfavner alle former for kulturelle oplevelser, kreativ udfoldelse, møder og forsamlinger mv. I samarbejde med Huset No7’s brugere bidrager huset til at skabe et varigt og mangfoldigt udbud af kulturelle tilbud til Hernings borgere.

Huset No7

Jenle / Aakjærselskabet


Jeppe Aakjærs hjem Jenle er opført i 1906 og ligger på halvøen Salling ud til Limfjorden. Her kan besøgende opleve Mindestuerne og museet, komme med på en guidet rundvisning, nyde kaffen i museumscaféen og gå på opdagelse i butikken som bl.a. huser et udvalg af Jeppe Aakjærs bøger.
I løbet af året lægger Jenle også rum til adskillige fortællinger og foredrag.

Åkjærselskabet Jenle

Kulturcenter Limfjord


KulturCenter Limfjord Skive er et oplevelsescenter, der huser mange aktiviteter og arrangementer. Her finder du bl.a. biograf, svømmehal/badeland, restaurant og motionscenter.
I løbet af året lægger kulturcenteret også lokaler til store og små koncerter, loppemarkeder, stand uppere, forestillinger, foredrag mv.

Kulturcenter limfjorden

Kulturcenter Struer og Folkets Hus


Kulturcenter Struer består af Folkets Hus og Gimsinghoved Kunst- og Kulturcenter.
Folkets Hus er et multihus med mange formål, bl.a. foredrag, koncerter og teater.
Gimsinghoved er en smuk proprietærgård med rødder 500 år tilbage i tiden, som nu danner ramme omkring kunstudstillinger, koncerter, konferencer mv.

Folkets hus og Gimsinghoved

Kulturdivisionen – Slagteriet Holstebro


Kulturdivisionen er en forening af ildsjæle, som knokler for at stable kulturelle og kreative tiltag på benene i de gamle slagteribygninger. Det gælder alt lige fra koordinering af streetmarkeder og events til at udvikle workshops, headhunte kunstnere, søge fonde, markedsføre tiltag og meget mere.

Kulturdivisionen

Kunst- og Kulturcentret Tuskær


Bag det yderste dige syd for landsbyen Fjaltring ligger Kunst- og Kulturcentret Tuskær med havet som nærmeste nabo. Tuskær er et studiested med rum til fordybelse – men byder også på koncerter, udstillinger, diverse foredrag, undervisning i billedkunst m.m.
Tuskær tager gerne imod grupper, og man kan bestille en rundvisning og købe kaffe efter aftale.

Kunst og kulturcenter Tuskær

Kunstpakhuset


Kunstpakhuset i Ikast er et udstillingssted, der løbende udstiller aktuel dansk og international kunst af høj kvalitet. Udstillingsbygningen er det tidligere, renoverede banepakhus ved Ikast Station.
Huset stiller sig også gerne til rådighed for arrangementer af kulturel karakter.

Kunstpakhuset ikast

Lystbækgaard


Lystbækgaard i udkanten af Kronheden er et udflugtssted for hele familien med gårdbutik, klappevenlige får, kunstudstillinger, kvalitetskød, hyrdeopvisninger og meget andet. Her holder Danmarks eneste kvindelige uddannede fårehyrde, Berit Kiilerich, kulturarvens fane højt sammen med sine hyrdehunde og 1000 får.

lystbaekgaard

 

MCH / Herning Kongrescenter


MCH er indbegrebet af oplevelser: Fra Skandinaviens største messer og kongresser til rock, teater, musicals og store sportsbegivenheder.
Koncernen tæller MCH Messecenter Herning, MCH Herning Kongrescenter, MCH Arena og Jyske Bank Boxen. De danner tilsammen perfekte rammer for alle slags møder, hvad enten det drejer sig om et 15 personers virksomhedsmøde, en fodboldkamp med 11.000 tilskuere eller en messe med 50.000 gæster.

MCH

Mejeriet / Tryllestaven


Mejeriet i hjertet af Tarm leverer ikke længere mælk og smør: Nej, i dag er Mejeriet en rugekasse for kulturelle aktiviteter og vært for koncerter.
I Mejeriet finder du også Tryllestaven. Foreningen ønsker at skabe fornyelse og kvalitet i kunst og kultur, og tilbyder bl.a. kreative aftener med broderi, hækling, naturmaterialer, engleværksted, musik, drama og sang. Alt sammen aktiviteter som giver medlemmerne rum til at bruge fantasien og deres kreative evner.

Mejeriet Tarm Tryllestaven

Midtpunktet Thyholm


Midtpunktet Thyholm danner ramme om mange forskellige kulturelle indslag, og huser både idrætshal, fitnesscenter, café, bibliotek, musikskole, lokalhistorisk arkiv, kultursal og mødelokaler.
Her er mange muligheder, og du kan bl.a. opleve foredrag, fortællinger, koncerter, sangaftener og meget andet.

Midtpunktet Thyholm

Mississippi Kunst & Kultur


Mississippi er et kunst- og kulturcenter for den nysgerrige person og den udfordrende kunst og kultur. Mississippi arbejder for at øge interessen for kunst og kultur både lokalt og nationalt, og præsenterer nyskabende dansk samtidskunst på forskellige udstillinger.

Mississippi kunst og kultur

Nørre Vosborg


Nørre Vosborg er en charmerende, gammel herregård – der nu eksisterer som et kulturelt samlingssted med hotel, restaurant og lokalefaciliteter.
Udover spise- og sovemuligheder i skønne omgivelser, kan du også opleve en række forskellige arrangementer, bl.a. fortællefestivaler, foredrag, markeder og koncerter.

Nørre vosborg

Ørslev Kloster


Ørslev Kloster blev grundlagt i 1200-tallet, og har igennem sin levetid både fungeret som nonnekloster og herregård.
I dag fungerer klosteret som arbejdsrefugium, hvor mennesker med forskellige opgaver og interesser kan finde ro og fred til at udføre et stykke arbejde i inspirerende omgivelser. Her trækker bl.a. forfattere, komponister, forskere, studerende og kunstnere sig tilbage i fordybelse bag de tykke mure.

Ørslev Kloster

RemisenBrande


RemisenBrande lægger lokaler til kulturelle begivenheder, messer, events, kunstudstillinger, modeshows, selskaber, kurser, musikoplevelser og meget andet.

Skovsnogen – deep forest artland


Skovsnogen er et udstillingssted, der udspiller sig under åben himmel i den vestjyske skov Døvling Meldgaard Skov. Her kan publikum komme gratis i alle døgnets timer og opleve naturen kombineret med samtidskunst fra en række kunstnere. Mange af kunstværkerne er inspireret af og integreret i selve skoven.
Skovsnogen er det første udstillingssted af sin art herhjemme, og et oplagt udflugtsmål for store og små.

Skovsnogen Artspace

Tante Andantes Hus


Tante Adantes hus er et børne- og familiehus, hvor børn og deres forældre kan bruge fantasien, lege, synge, danse, male, opfinde eller fortælle historier. Her er sminke, klippe-klistre udstyr, dukketeater, synge-legeværksted, instrumenter og legetøj i alle former og farver.
Formålet er bl.a. at skabe rum til læring, og at udvikle og formidle kultur med og til børn.

Tante Andantes hus

Vestjyllands Kunstpavillon


Kunstpavillonen er et aktivt sted, skabt af lokale ildsjæle. Her finder du hvert år mindst 8-10 udstillinger og 3-5 musikalske kor- eller musikevents.
Pavillonen fokuserer primært på at vise samtidskunstens mange ansigter: fra moderne maleri og skulptur til fotokunst, lys- og lydkunst, vandkunst og social plastik.
Ikke mindst lægger kunstpavillonen også rum til film, foredrag, workshops, koncerter og lignende.

vestjyllands videbæk kunstpavillon


Notice: Undefined variable: categoryId in /home/kulturspot/public_html/wp-content/themes/kulturspot-2016/lib/parts/part-articles-related.php on line 10

Notice: Undefined variable: categoryId in /home/kulturspot/public_html/wp-content/themes/kulturspot-2016/lib/parts/part-articles-related.php on line 13

Mere inspiration


Notice: Undefined variable: rowType in /home/kulturspot/public_html/wp-content/themes/kulturspot-2016/lib/parts/part-articles.php on line 6

Notice: Undefined variable: viewAllLink in /home/kulturspot/public_html/wp-content/themes/kulturspot-2016/lib/parts/part-articles.php on line 17


Notice: Undefined variable: rowType in /home/kulturspot/public_html/wp-content/themes/kulturspot-2016/lib/parts/part-articles.php on line 27

”Børn, gider man have dem ind?”

Hører børn til på kunstmuseerne? Ja, lyder det klart og rungende - for her kan I få inspiration til snak, hygge og kvalitetstid.

1.000.000 kroner til kulturlivet

En ny pulje giver bolden op: kom med de gode idéer til Midt- og Vestjyllands kultur - og få penge til at realisere dem

Barske historier i klare farver

”Jeg blev amputeret, hver gang jeg solgte et billede" - så fik Arne Haugen Sørensen sit eget museum i Vestjyllands Kunstpavillon


Notice: Undefined variable: rowType in /home/kulturspot/public_html/wp-content/themes/kulturspot-2016/lib/parts/part-articles.php on line 49

ArrangementerWarning: simplexml_load_file(): http:// wrapper is disabled in the server configuration by allow_url_fopen=0 in /home/kulturspot/public_html/wp-content/themes/kulturspot-2016/lib/parts/part-upcomingevents.php on line 12

Warning: simplexml_load_file(http://www.kultunaut.dk/perl/export/kulturspot2xml?version=forside): failed to open stream: no suitable wrapper could be found in /home/kulturspot/public_html/wp-content/themes/kulturspot-2016/lib/parts/part-upcomingevents.php on line 12

Warning: simplexml_load_file(): I/O warning : failed to load external entity "http://www.kultunaut.dk/perl/export/kulturspot2xml?version=forside" in /home/kulturspot/public_html/wp-content/themes/kulturspot-2016/lib/parts/part-upcomingevents.php on line 12

Notice: Trying to get property 'arrlist' of non-object in /home/kulturspot/public_html/wp-content/themes/kulturspot-2016/lib/parts/part-upcomingevents.php on line 15

Notice: Trying to get property 'arr' of non-object in /home/kulturspot/public_html/wp-content/themes/kulturspot-2016/lib/parts/part-upcomingevents.php on line 15

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/kulturspot/public_html/wp-content/themes/kulturspot-2016/lib/parts/part-upcomingevents.php on line 15
Se alle arrangementer