Hjælp os med at blive bedre!

Vi vil gerne vide, hvad du mener om kulturspot.dk, så vi kan give dig en endnu bedre oplevelse.

Som tak deltager du i konkurrencen om 3 x 500 kroners Supergavekort. Vinderne får direkte besked den 1. oktober 2017.

Du bruger en meget gammel browser. For en bedre oplevelse anbefaler vi at du bruger en nyere browsere.

Notice: Trying to get property 'ID' of non-object in /home/kulturspot/public_html/wp-content/themes/kulturspot-2016/header.php on line 210

Projekt: InVITAtion Lab


InVITAtion Lab undersøger, hvordan kultur og kulturinstitutioner kan bruges til at fremme demokratisk deltagelse – og hvordan kulturen kan være et fundament og en drivkraft for demokrati.

Konkret skal grupper af 14-25 årige (bl.a. skoleklasser) finde frem til et problem, en udfordring eller noget, der kunne forbedres i deres by. Derefter skal de unge planlægge, gennemføre og markedsføre en aktivitet, som forholder sig til den valgte udfordring. Aktiviteten skal forme sig som en kulturel manifestation.

På den måde bliver de unge inviteret til demokratisk deltagelse samtidig med at de eksperimenterer med kulturens udtryksformer.
Projektet runder af med en fælles ungdomsdemokratisk festival.

Tovholderen Herning Bibliotek indsamler erfaringerne og metodeudvikler. Resultatet skulle gerne være en velafprøvet metode til ungeinddragelse, og en styrket evne til at fungere som dannelsesinstitution for fremtidens demokratiske borgere.

Projektet hører hjemme hos Herning Bibliotek, men alle kulturregionens biblioteker, samt Swinging Europe og adskillige uddannelses- og kulturinstitutioner bidrager til projektet.