Hjælp os med at blive bedre!

Vi vil gerne vide, hvad du mener om kulturspot.dk, så vi kan give dig en endnu bedre oplevelse.

Som tak deltager du i konkurrencen om 3 x 500 kroners Supergavekort. Vinderne får direkte besked den 1. oktober 2017.

Du bruger en meget gammel browser. For en bedre oplevelse anbefaler vi at du bruger en nyere browsere.

Notice: Trying to get property 'ID' of non-object in /home/kulturspot/public_html/wp-content/themes/kulturspot-2016/header.php on line 210

Gå på opdagelse i kultur-kortet


På kortet herunder finder du alskens kulturoplevelser i nærheden af dig. Scroller du ned, kan du læse mere under de enkelte tal.

1) Abildå Brunkulsleje, Abildåvej 14, 6973 Ørnhøj
I Abildå Brunkulsleje er fortidens store brunkulseventyr vakt til live igen. Kom og se de gamle maskiner ved den genskabte brunkulsgrav omgivet af sand- og lerdynger, dybe søer og et udstillingshus. Lejet byder også på en naturvandresti.

2) Altamira Studio Teater, Sønder Allé 32, 7500 Holstebro
Altamira Studio Teater er en international teatergruppe i Holstebro, som med sprudlende energi og glæde opfører musikalske forestillinger for både voksne og børn.

3) Bakkehuset, Strøget 47, 7430 Ikast
Niels Hausgaard, Poul Dissing, Allan Olsen, Lis Sørensen, Johnny Madsen og Michael Falch er blot et udpluk af de mange kunstnere, der har gæstet Bakkehuset. Huset har en helt særlig stemning og atmosfære – altid et besøg værd.

4) Bio-huset Lemvig, Bredgade 17, 7620 Lemvig
Bio-huset i Lemvig viser film for store og små, og året rundt finder du også masser af andre aktiviteter, eksempelvis OperaBio og musikarrangementer.

5) Bovbjerg Fyr, Fyrvej 27, Ferring, 7620 Lemvig
Bovbjerg Fyr er et fyrtårn og et kulturhus. Her finder du alt lige fra kunstudstillinger og klassisk kammermusik til levendegørelser, musik, markeder, dans, events og foredrag.

6) Carl Henning Pedersen og Else Alfelts Museum, Birk Centerpark 3, 7400 Herning
Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum rummer en enestående samling med mere end 5000 af kunstnerægteparrets værker. På museet er også særudstillinger, foredrag, koncerter, omvisninger og særlige aktiviteter for børn.

7) Danmarks Flymuseum, Klitrosevej 12, 6900 Skjern
Danmarks Flymuseum huser et stort stykke dansk flyhistorie med svævefly, veteranfly, jagere, helikoptere – i alt over 50 fly, 1.000 flymodeller, temaudstillinger mv.

8) Hjerl Hede Frilandsmuseum, Hjerl Hedevej 14, 7830 Vinderup
Kom og se den gamle danske landsby med præstegård, kro, smedje, sprøjtehus og en lille landsbyskole. Du kan også opleve de gamle håndværk udført af grovsmede, tømrere, skomagere, skræddere, pottemagere, vævere m.v.

9) Holstebro Museum, Museumsvej 2, 7500 Holstebro
På Holstebro Museum finder du tusindvis af spændende ting fra oldtid, middelalder og nyere tid. Her er legetøj fra det 19. århundrede, våbensamlinger, tobakspiber, sølvtøj og værktøj og meget mere.

10) Da Winti, Furvej 14, Anton Rasks Plads, 7870 Roslev
Da Winti huser bl.a. kunstværkstedet Art Factory, samt en en komplet indrettet kunstnerbolig med en samling af malerier og relieffer – heriblandt værker af Richard Winter, som har boet og arbejdet på galleriet.

11) Fermaten, Smallegade 4, 7400 Herning
Fermaten er et spillested i hjertet af Herning med 120-140 årlige shows og koncerter. Her er noget for enhver: stand-up, jazz, rock, blues, metal, pop, folkemusik, metal og dansktop af både lokale, nationale og internationale kunstnere.

12) Fiskeriets Hus, Nørregade 2b, 6960 Hvide Sande
Fiskeriets Hus tager dig med under overfladen, og viser et væld af spøjse og flotte ferskvands- og saltvandsfisk. Museet fortæller også om fiskeriets udvikling og Holmsland Klits historie før, nu og i fremtiden.

13) Folkeuniversitetscentret Skærum Mølle, Skærum Møllevej 2 – 4, 7570 Vemb
Skærum Mølle serverer den nyeste forskning i en mængde foredrag og kurser. De fantastiske gamle bygninger rummer også flere udstillinger, bl.a. en geologisk udstilling, et teglværksmuseum, samt udstillingen ‘Den Gamle Brugs’ i det gamle hønsehus.

14) Lystbækgaard, Lystbækvej 1, 6990 Ulfborg
Lystbækgaard er et udflugtssted for hele familien med gårdbutik, hundredvis af klappevenlige får, kunstudstillinger, kvalitetskød, hyrdeopvisninger og meget andet.

15) Generator, Kastengevej 3, 6950 Ringkøbing
Spillestedet Generator bugner af koncerter og tiltrækker et mangfoldigt, musikelskende publikum til Ringkøbing. Kig forbi hjemmesiden og find din næste koncertoplevelse.

16) Four Boxes, Krabbesholm Højskole, Krabbesholm Allé 15, 7800 Skive
I udstillingsbygningen Four Boxes finder du årligt 6-8 udstillinger med værker af kunstnere, arkitekter og designere fra ind- og udland. Udstillingerne vil ofte være af Krabbesholm Højskoles egne elever.

17) Gimsinghoved Kulturcenter, Gimsinghoved 1, 7600 Struer
Gimsinghoved er en smuk proprietærgård med rødder 500 år tilbage i tiden, som nu danner ramme omkring kunstudstillinger, koncerter, konferencer m.v.

18) Kulturcenter Struer – Folkets Hus, Tegltorvet 2, 7600 Struer
Folkets Hus er et multihus hvor du bl.a. finder foredrag, koncerter og teater.

19) HEART, Birk Centerpark 8, 7400 Herning
HEART – Herning Museum of Contemporary Art – har årligt 3-4 særudstillinger med både progressiv og traditionel kunst, og udstiller desuden værker fra markante, unge stjerner fra ind- og udland.

20) Herning Bibliotekerne, Brændgårdvej 2, 7400 Herning
På biblioteket kan du låne bøger, lydbøger og cd’er, se udstillinger, høre foredrag, møde forfattere, gå til kurser osv. Herning Bibliotek har også en hyggelig børneafdeling for de mindste.

20) Aulum Bibliotek, Markedspladsen 2, 7490 Aulum
Biblioteket i Aulum er et familiebibliotek med særligt fokus på faglitteratur og musik. Kom og se dig omkring eller slå dig ned i én af de mange hyggekroge.

20) Hammerum Bibliotek, Højgade 2C, 7400 Herning
Her kan du låne bøger, spil, film, blade, musik og lydbøger, tage børnene med til læsning, leg og spil i børneafdelingen og meget mere.

20) Kibæk Bibliotek, Solbakken 30, 6933 Kibæk
Her finder du – udover bøger, musik og film – mange usædvanlige og sjove møbler specielt designet til biblioteket, samt virtuelle bibliotekstilbud.

20) Sunds Bibliotek, Sunds Hovedgade 50, 7451 Sunds
Her finder du noget for hele familien: hyggehjørner, bøger, leg, spil, børnearrangementer m.v.

20) Vildbjerg Bibliotek, Kirkegade 7, 7480 Vildbjerg
Her kan du låne bøger, blade, noder, cd’er, lydbøger, dvd’er og spil. Med over 20.000 materialer på hylderne har biblioteket et bredt udvalg.

21) Herning Kongrescenter/MCH, Østergade 37, 7400 Herning
MCH byder på messer, kongresser, koncerter, teater, musicals og store sportsbegivenheder.

22) Hjemstavnsgården Gjellergaard, Gjelleroddevej 163, 7620 Lemvig
Gjellergaard er en gammel, hyggelig fiskerbonde-gård indrettet som hjemstavnsmuseum med udstilling og salg af håndarbejder, rav, uld, smykker m.v.

23) Holstebro Bibliotek, Kirkestræde 11, 7500 Holstebro
På Holstebro bibliotek finder du både bøger, lydbøger, cder og netbibliotek, samt en række foredrag, udstillinger, arrangementer, møder med forfattere og workshops.

23) Ulfborg Bibliotek, Bredgade 3, 6990 Ulfborg
På Ulfborg Bibliotek er der aviser og blade, bøger, musik, film og spil. I børneafdelingen kan I læse, lege eller spille på den specielle børnecomputer.

23) Vinderup Bibliotek, Grønningen 1, 7830 Vinderup
Biblioteket i Vinderup har alt det, et bibliotek skal have – og desuden hyggelige kroge med læsestof, legetøj og computere til børn og unge.

24) Holstebro Kunstmuseum, Museumsvej 2, 7500 Holstebro
På Holstebro Kunstmuseum er dansk og international kunst og kunsthåndværk fra det 20. århundrede, samtidskunst, samt traditionel kunst fra ikke-vestlige kulturer.

25) Huset no7, Nørregade 7, 7400 Herning
Kulturhuset Huset No7 byder på alle former for kulturelle oplevelser, kreativ udfoldelse, møder og forsamlinger m.v. I huset finder du også den hyggelige ‘Caféen’ der serverer god mad til billige priser.

26) Hygum Kunstmuseum, Klostervej 26, 7620 Lemvig
Hygum Kunstmuseum er skabt af kunstneren Lisbeth Hermansen i et gammelt missionshus langt ude på landet. Her finder du over 100 værker af 100 forskellige kunstnere. Det specielle ved Hygum er bl.a., at alle de udstillede kunstnere personligt har besøgt Lisbeth Hermansen og museet – og efterfølgende skabt og doneret et værk til stedet.

27) Ikast Bibliotek, Grønnegade 25, 7430 Ikast
Ikast Bibliotek er et samlingspunkt, som både byder på bøger, lydbøger og cd’er, samt udstillinger, foredrag, møder med forfattere, kurser og andre arrangementer m.v.

27) Brande Bibliotek, Centerparken 2, 7330 Brande
På Brande Bibliotek er der masser af arrangementer – især for børn – året rundt. Kig endelig forbi. 

27) Nørre Snede Bibliotek, Bellisvej 2, 8766 Nørre Snede

Nørre Snede Bibliotek er et lille bibliotek med en hyggelig atmosfære. Her er alle velkomne.

27) Engesvang Bibliotek, Gl. Kongevej 97, 7442 Engesvang
Engesvang Bibliotek byder på de traditionelle muligheder: bøger, cd’er og film, men også arrangementer m.v.

27) Ejstrupholm Bibliotek, Grønningen 3, 7361 Ejstrupholm
Ejstrupholm er et lille bibliotek, hvor du kan låne, læse og bestille bøger og andre materialer. Her er også diverse arrangementer.

27) Bording Bibliotek, Solsortevej 10, 7441 Bording
Er du i Bording, bør du kigge forbi Biblioteket til en stund i bøgernes selskab.

28) Jenle, Jenlevej 6, 7870 Roslev
Jeppe Aakjærs hjem Jenle ligger på halvøen Salling ud til Limfjorden. Her kan du se Mindestuerne og museet, tage med på guidede rundvisninger, nyde kaffe i museumscaféen og gå på opdagelse i butikken som bl.a. huser et udvalg af Jeppe Aakjærs bøger.

29) Kulturcenter Limfjord, Skyttevej 12-14, 7800 Skive
KulturCenter Limfjord er et oplevelsescenter med bl.a. biograf, badeland, restaurant og motionscenter. Året rundt lægger Kulturcenteret også lokaler til koncerter, loppemarkeder, stand uppere, forestillinger, messer, foredrag m.v.

30) Kulturdivisionen på Slagteriet i Holstebro, Vendersgade 14, 7500 Holstebro
Kulturdivisionen stabler aktiviteter og oplevelser på benene i de gamle slagteribygninger: streetmarkeder, pizza-aftener, workshops, halloween-fester og meget mere.

31) Kunst- og Kulturcentret Tuskær, Tuskærvej, Fjaltring, 7620 Lemvig
Kulturcentret Tuskær er et studiested med rum til fordybelse – men byder også på koncerter, udstillinger, diverse foredrag, undervisning i billedkunst m.m.

32) Kunstpakhuset, Torvet 5, 7430 Ikast
Kunstpakhuset i Ikast udstiller løbende dansk og international kunst – omhyggeligt udvalgt og præsenteret.

33) Kystcenter Thyborøn, Kystcentervej 3, 7680 Thyborøn
Kystcentret er fyldt med spændende aktiviteter for børn og voksne: oplev en krybdyrs-zoo med slanger, edderkopper og øgler, besøg bunkeren, se diverse udstillinger og meget andet.

34) Lemvig Bibliotek, Skolegade 3, 7620 Lemvig
På Lemvig Bibliotek kan du låne bøger inden for alle genrer og i alle formater – både på tryk og som e-bøger.  Biblioteket byder også løbende på foredrag, kurser, workshops m.v.

35) Lemvig Museum, Vestergade 44, 7620 Lemvig
Lemvig Museum huser malerier, oldtidsudstillinger, en Thøger Larsen-udstilling med Stjernehimlen, Museumshaven og meget mere. Gå også en tur ad Skulpturstien med godt 50 skulpturer af billedhuggeren Torvald Westergaard, samt Planetstien – en model af solsystemet i 1:1 milliard.

36) Midtpunktet Thyholm, Rughavevej 5, 7790 Hvidbjerg
Midtpunktet Thyholm huser både idrætshal, fitnesscenter, café, bibliotek, musikskole, lokalhistorisk arkiv, kultursal og mødelokaler – og byder på bl.a. foredrag, fortællinger, koncerter, sangaftener og meget andet.

37) Mississippi Kunst & Kultur, Østergade 1, 7790 Thyholm
Mississippi er et kultur- og kunstcenter præsenterer nyskabende dansk samtidskunst på forskellige udstillinger.

38) Museet for Religiøs kunst, Strandvejen 13, 7620 Lemvig
Museet for Religiøs Kunst i Lemvig dykker ned i kunstens væsen og rolle i kirke og religion, bl.a. ved at vise, hvordan den religiøse dimension kommer til udtryk i kunsten i dag.

39) Frilandsmuseet Herning, Museumsgade 32, 7400 Herning
På Frilandsmuseet kan du opleve 1800-tallets hede-gårde med stalde, stuehuse, brønde, smedje, bageovne m.v. Hver torsdag formiddag vågner museet til live, når frivillige viser de gamle håndværk frem og tager jer med rundt i de historiske bygninger.

40) Tekstilmuseet, Vestergade 20, 7400 Herning
På Tekstilmuseet kan du opleve gamle industrianlæg og se spændende udstillinger af tekstilfremstillingens historie – menneskeligt og teknisk.

41) Herningsholm Museum, Viborgvej 72, 7400 Herning
I den gamle herregård finder du alt om forfatteren Steen Steensen Blichers liv og forfatterskab. Du kan også gå på opdagelse i den flotte riddersal, eller i den store herregårdspark.

42) Klosterlund Museum, Kragelundvej 6 A, 7442 Engesvang
På Klosterlund Museum kan du komme tæt på fortællinger om tørvegraverne, opleve oldtidsfund, naturudstillinger m.v. Du kan også besøge dét sted, hvor jernalderliget ‘Tollundmanden’ blev fundet – det ligger meget tæt på museet.

43) Vester Palsgaard Skovmuseum, Palsgårdvej 9, 7362 Hampen
Den gamle skovridergård Vester Palsgaard byder både på skov-vandrestier og udstillinger.

44) Spøttrup Middelalderborg, Borgen 6, 7860 Spøttrup
Gå på opdagelse i en ægte borg med voldgrave, borgtårne, riddersal, kirkerum og alt det, der hører middelalderen til.

45) Fur Fossiler 55.000.000 år og Det Lille Land, Nederby 28, 7884 Fur
Fur Fossiler har en enestående samling af 55 millioner år gamle fossiler fra moleret på Fur. Oplev også museumsgården ”Det Lille Land”, hvor du kan se Danmarks sidste kludesejler-mølle.

46) Glyngøre Kulturstation, Museumstorvet 7, 7870 Roslev
På museet kan du høre om Roslevs jernbane, fiskeri, industri og kulturliv.

47) Gammel Havn, Hindkærvej 5, 7884 Fur
Gammelhavn viser fiskeriets omtumlede historie i Limfjorden omkring Fur.

48) Flyndersø Mølle, Flyndersøvej 24, 7800 Skive
Kom og oplev udstillingen om Flyndersøs særlige natur, rakkerne, møllens virke og Danmarks sidste ulv

49) Musikteatret Holstebro, Den Røde Plads 16, 7500 Holstebro
Musikteatret Holstebro har altid spændende arrangementer på programmet: stand-up, dans, foredrag, koncerter, børneshows og meget mere.

50) Nørre Vosborg, Vembvej 35, 7570 Vemb
Herregården Nørre Vosborg byder bl.a. på hotel, restaurant, fortællefestivaler, foredrag, markeder og koncerter.

51) Odin Teatret, Særkærparken 144, 7500 Holstebro
Odin Teatret har optrådt i mere end 60 forskellige lande og opfører jævnligt markante, stærke forestillinger, eller har gæste-forestillinger.

52) Operaen i Midten, Den Røde Plads 16, 7500 Holstebro
Musikteateret Operaen i Midten opfører musikdramatik på et højt niveau, men møder altid publikum i øjenhøjde med mottoet ’Opera for Alle’.

53) RemisenBrande, Remisevej 1, 7330 Brande
I RemisenBrande finder du messer, events, kunstudstillinger, modeshows, selskaber, kurser, musikoplevelser og meget andet.

54) Ringkøbing Bibliotek, Ved Fjorden 6, 6950 Ringkøbing
På Ringkøbing Bibliotek kan du låne bøger inden for alle genrer og i alle formater, deltage i foredrag, kurser, workshops m.v.

54) Skjern Bibliotek, Engtoften 1, 6900 Skjern
Ud over bøger, magasiner m.v., kan du også ofte støde på kunstudstillinger på Skjern Bibliotek.

54) Videbæk Bibliotek, Fischersvej 6, 6920 Videbæk
På Videbæk Bibliotek finder du naturligvis bøger – men også diverse arrangementer for både børn og voksne.

54) Hvide Sande Bibliotek, Skolevej 1, 6960 Hvide Sande
Er du på disse kanter, er Hvide Sande Bibliotek altid et besøg værd, hvis I har brug for en stille stund med oplevelser og læring.

54) Tarm Bibliotek, Engvej 2, 6880 Tarm
Tarm Bibliotek byder på masser af bøger. Her kan du også se mosaikken ‘Svantes Viser’ af Ella Funch.

55) Skive Bibliotek, Østergade 25, 7800 Skive
Skive Bibliotek er et stort og moderne bibliotek med tonsvis af bøger, leg, arrangementer, kurser, foredrag og meget mere. Biblioteket er altid et besøg værd – også og især hvis du har børn med.

56) Skovsnogen Artspace, Døvlingvej, 6933 Kibæk
Skovsnogen er et udstillingssted under åben himmel. Her kan du opleve naturen kombineret med spændende samtids-kunst. Mange af kunstværkerne er inspireret af og integreret i selve skoven. Kom og bliv overrasket og forundret. Skovsnogen har plads til hele familien.

57) Struer Bibliotek, Smedegade 1, 7600 Struer
På Struer Bibliotek finder du bøger inden for alle genrer og i alle formater, foredrag, kurser, workshops mv.

57) Thyholm Bibliotek, Rughavevej 5, 7790 Thyholm

58) Struer Museum, Søndergade 25, 7600 Struer
På Struer Museum finder du lokalområdets kulturhistoriske udvikling fra 1500-tallet og frem til i dag. Museet byder bl.a. på en omfattende samling af model- og flaskeskibe, en udstilling om Struers historie som jernbaneknudepunkt, historien om Bang & Olufsen og en række landskabsmalerier fra den vestlige del af Limfjorden.

59) Tante Andantes Hus, Ågade 5, 7620 Lemvig
I Tante Andantes hus kan børn og deres forældre bruge fantasien, lege, synge, danse, male, opfinde eller fortælle historier. Her er sminke, klippe-klistre udstyr, dukketeater, synge-legeværksted, instrumenter og legetøj i alle former og farver.

60) Team Teatret, Østergade 32, 7400 Herning
Team Teatret opfører moderne og debatskabende teater – her får du ikke bare en oplevelse, men absolut også noget at tænke over.

61) Teatret OM, Buen 15, 6950 Ringkøbing
Teatret Om skaber teater, der nærmer sig levende kunstværker – og stiller ofte spørgsmål til den tid vi lever i.

62) Mejeriet/Tryllestaven, Kirkegade 1, 6880 Tarm
Mejeriet byder bl.a. på kulturelle aktiviteter og koncerter, kreative aftener med broderi, hækling, naturmaterialer, engleværksted, musik, drama og sang osv.

63) Videbæk Kunstpavillon, Sportsvej 3, 6920 Videbæk
Kunstpavillonen byder årligt på 8-10 udstillinger af samtidskunstens mange ansigter: fra moderne maleri og skulptur til fotokunst, lys- og lydkunst, vandkunst og social plastik.

64) Ørslev Kloster, Hejlskovvej 15, 7840 Højslev
Træk dig tilbage på Ørslev Kloster og få ro og fred til at skrive, forske, komponere, skrive din studieopgave m.v.

65) Abelines Gaard, Sdr. Klitvej 87, Haurvig, 6960 Hvide Sande
Kom og se den smukke ‘Abelines Gaard’ med små lavtloftede stuer. Her er også sjove spil og lege fra gamle dage, skattejagter, levendegørelse af gamle håndværk og meget mere.

66) Bork Vikingehavn, Vikingevej 7, 6893 Hemmet
Kom og oplev vikingeskibene i havnen, smedens hytte, trækirken med levende lys, asegudernes offerlund og meget mere. Klæd jer ud, kig i museumsbutikken og følg med en fortællelysten viking på rundvisning.

67) Bundsbæk Mølle, Bundsbækvej 27, 6900 Skjern
Den gamle vandmølle fra 1843 drejer lystigt rundt, mens vandet plasker ned over møllehjulet – og midt i naturparken der omkranser møllen finder du enestående kunstværker af den verdensberømte LandArt-kunstner Alfio Bonanno.

68) Dejbjerg Jernalder, Bundsbækvej 4 A, 6900 Skjern
Oplev hvordan livet var i en jernalderlandsby: få jernaldertøj på og hjælp til med at grutte korn, kløve brænde eller samle urter i urtehaven og meget meget mere.

69) Fahl Kro, Oblingvej 34, 6893 Hemmet
Fahl Kro er bygget i 1856, og er i dag et museum. Her kan du sætte dig i de gamle krostuer og spise, eller gå på opdagelse i kroens udstilling “Fra får til fyrste” – om vikingernes dragter og tekstile håndværk.

70) Gåsemandens Gård, Galgebjergevej 20, 6893 Hemmet
På Gåsemandens Gård kan I opleve husflidens historie i gårdens autentiske bygninger, hvor de gamle håndværk og husflid lever i bedste velgående.

71) Hattemagerhuset, Foersumvej 1, 6880 Tarm
I Hattemagerhuset kan du se, hvordan man i gamle dage lavede mad over det åbne ildsted, bagte brød i en lille stenovn, kærnede lækkert smør, snittede flotte knive, huggede brænde til bålet og ordnede haven.

72) Lyngvig Fyr, Holmsland Klitvej 109, 6960 Hvide Sande
Bestig de 228 trin op til fyrets top og oplev Vestkystens bedste udsigt. Besøg også fyrmestergårdens fine butik, tag en kop kaffe i caféen mens børnene leger på naturlegepladsen, se glimt fra badelivet, og kig i den lille udstilling om fyrets historie.

73) Ringkøbing Museum, Herningvej 4, 6950 Ringkøbing
Kom og oplev udstillingen “Flyvere i natten”, der handler om 19 allierede fly, som styrtede ned under Anden Verdenskrig. Træd også ind i den rekonstruerede bunker, hvor en tysk soldat fortæller sine erindringer, og se flotte store billeder af Ringkøbing anno 1850.

74) Skjern Vindmølle, Marupvej 25 A, 6900 Skjern
I Skjern Vindmølle kan du løbende se kunstudstillinger af lokale kunstere.

75) Skjern Å Museet, Bredgade 77, 6900 Skjern
Bliv klogere på Skjern Å’s finurlige historie og hør om åens kæmpestore laks: Den største lystfiskerfangede laks blev hevet op af Skjern Å i 1954 – en krabat på hele 26,5 kg!

76) Strandgaarden, Husby Klitvej 5, 6990 Ulfborg 
På Strandgaarden kan I opleve jagtens spændende historie op igennem tiden og gå på opdagelse i gårdens mange små rum. Se bl.a. den store bageovn, hvor madmor bagte brød og kager og det lille, uhumske karlekammer, hvor hele fire karle boede i høsttiden.

77) Kaj Munks Præstegård, Vesterhavsvej 7a, 6990 Ulfborg
Præstegården var digteren og præsten Kaj Munks hjem i mange år – og her skrev han sine skuespil, digte, breve, prædikener og artikler. Det var også her, han til sidst blev hentet af sine bødler en mørk januaraften 1944, fordi han havde sat sig op imod besættelsesmagten.

Inspiration


En tidslomme for hele familien

På Hjerl Hede kan du gå på opdagelse i gamle huse, køre med damptog, klappe søde dyr og meget meget mere

Museumsdirektør mellem tradition og fornyelse

”Kunst er nærmest en trosforestilling. Jeg er vokset op med det”. Mød Anders Gaardboe Jensen, direktør for Holstebro Kunstmuseum.

Rejs tilbage til vikingetiden

Bork Vikingehavn giver dig vuggende skibe, stråtækte langhuse, spændende historier og vaskeægte vikinger!

Kom tæt på katastrofen

Ét af Jernkystens værste skibsforlis skete julenat for 106 år siden. Kom tæt på dramaet på Strandingsmuseum St. George.

Stilhed efter sangen?

Eventyroperaen 'Snehvide' har betydet en stor udvikling for pigerne i MidtVest Juniorkor. "De er virkelig dygtige!", lyder det.

Gemmer Atlantis sig i Vesterhavet?

Indimellem dukker der fund op fra Danmarks oldtid ved vestkysten. "Hold øjnene åbne", opfordrer Ringkøbing-Skjern Museum

Den ubehøvlede præst

Jo farligere det blev, jo skarpere blev hans ord - og en aften bankede Gestapos bødler på døren... Her er historien om Kaj Munk.

1.000.000 kroner til kulturlivet

En ny pulje giver bolden op: kom med de gode idéer til Midt- og Vestjyllands kultur - og få penge til at realisere dem

Vesterhavet: ven og fjende

Den nye bog om 'Jernkysten' fortæller om dramatiske redningsaktioner og strandinger - og et uundgåeligt stykke vestjysk historie

”Børn, gider man have dem ind?”

Hører børn til på kunstmuseerne? Ja, lyder det klart og rungende - for her kan I få inspiration til snak, hygge og kvalitetstid.

Barske historier i klare farver

”Jeg blev amputeret, hver gang jeg solgte et billede" - så fik Arne Haugen Sørensen sit eget museum i Vestjyllands Kunstpavillon

Bibliotekaren anbefaler

Familiedramaer, prisvindende krimi og underholdende drengedrømme - få inspiration til din næste læseoplevelse her

Selde: skulpturernes Narnia

Skulpturlandsbyen Selde er en lille verden for sig selv, hvor kunstoplevelserne står i kø

Mød den historiske romans dronning

"Da jeg kom til Vandet Sø en rå novemberdag, forstod jeg Mariane og Marie Dusine". Læs interviewet med Maria Helleberg

Fotogalleri: Kulturfestivalen Off Road

Se eller gense nogle af kulturfestivalen Off Roads spændende, spøjse og spektakulære øjeblikke

Danmarks Klondyke vågner

Det store brunkulseventyr - Danmarks Klondyke - er vakt til live igen

Pokémon gå hjem, i Danmark har vi trolde

Med Trolderuterne hører du spændende fortællinger, mens du oplever naturen - og det er både for børn og voksne

Fotogalleri: Off Road åbningen

Se de flotte billeder fra Tæt på Magien - Off Road åbningsfesten i Herning den 11. april

Træd ind i lydens univers

Tag på Struer Museum og bliv klogere på lyd - og dine egne ører

Gå på opdagelse i kultur-kortet

Find din næste oplevelse på kortet med Midt- og Vestjyllands historie, kunst, teater, koncerter og meget mere

Noveller for voksne

Savner du inspiration til læsestof af den kortfattede art? Tag et kig på bibliotekarens anbefalinger her

Tag hunden med

Hunden Shanti viser vej til nogle af de allerbedste hundevenlige oplevelser i Midt- og Vestjylland

De ældste fund fra Midt- og Vest

De midt- og vestjyske museer huser oldgamle fortidsminder fra dyr og mennesker. Her kan du se de absolut ældste genstande.

De dyreste kunstværker i Midt- og Vest

De koster mere end spidsen af en jetjager og har en vanvittig affektionsværdi: her er regionens dyreste kunstværker

Hvad motorvejen gemte: Del 2

Klosterlund Museums nye udstilling viser dig bl.a. med menneskers forhold til døden gennem årtusinder

Fortællinger fra Jyllands Venedig

Lige nu kan du opleve en særudstilling med billeder af de mange oversvømmelser, Lemvig har oplevet

Hvad Motorvejen Gemte: Del 1

Arkæologerne fandt 11.000 års historie under de midtjyske motorveje - og de er blevet til en flot udstilling

Sheriffen af Vestjylland

Howdy partner! Vil du være med til at forvandle en forladt vestjysk landsby til en wild west Country Town?

Find Skives skulpturer

Skulpturguiden viser dig Skives mange spændende skulpturer (og jo, de er tilmed pokéstops)

Kom tæt på Jernkysten

Appen 'Jernkysten' guider dig langs vestkysten, og fortæller om forlis, redningsaktioner og strandinger