Hjælp os med at blive bedre!

Vi vil gerne vide, hvad du mener om kulturspot.dk, så vi kan give dig en endnu bedre oplevelse.

Som tak deltager du i konkurrencen om 3 x 500 kroners Supergavekort. Vinderne får direkte besked den 1. oktober 2017.

Du bruger en meget gammel browser. For en bedre oplevelse anbefaler vi at du bruger en nyere browsere.

Når modsætninger taler sammen


Undertonen er finurlig og eksperimenterende i Kunstpakhusets udstilling ’Interobjects’: både når forskellige kunstneriske stilarter mødes, og når publikum får til opgave at forholde sig til det.

Ja, alt i alt er det nok ”en øvelse i at bringe publikum lidt ud af fatning”, som Kunstpakhusets kunstneriske leder Bente Jensen bemærker med et glimt i øjet: ”Værkerne taler sammen på en lavpraktisk og lidt humoristisk facon. Det er meget uhøjtideligt”, siger hun og tilføjer: ”Samtidig er det en ret poetisk udstilling. Den larmer ikke, men er tyst og sart. Næsten minimalistisk”.

Duo-udstillingen ’Interobjects’ er skabt af kunstnerne Peter Rune Christiansen (1978) og Simon Lindhardt (1982). Da de har holdt til i Berlin i årevis, vil de færreste danskere genkende navnene:
”Det gør ikke noget, for kendte navne er ikke et must i Kunstpakhuset”, siger Bente Jensen: ”For os er det vigtigere, at folk ser kvalitetskunst her – og noget de sandsynligvis ikke har set før”.

Med teltstænger, bordskånere og lærreder
Kunstpakhusets gæster træder ind i et stort, åbent rum, hvor to skarptvinklede farvede vægobjekter vogter indgangen til udstillingen. En udstilling som ved første øjekast fremstår beskeden og grafisk i farveholdningen. Her er små papirsposer med sortmalede trekanter monteret på væggen. Sammen med bordskånere bearbejdet med elektrisk mejsel, et kornneg på en trommefod, overmalede lærreder og teltstænger omvundet med hvid fugemasse forladt i bunker som efter en god omgang Roskilde Festival.

En rodebutik?
Ikke nødvendigvis. For ved nærmere eftersyn er der alligevel en slags orden. Rummets langsider er prydet af soloobjekter, mens dialogerne mellem de to kunstneres værker finder sted i hjørnerne. Som punktnedslag. Her taler Simon Lindhardts stramt komponerede værker sammen med Peter Rune Christiansens større og mere “støjende” armbevægelser:
”Det er et spændende sammenstød, der modarbejder vanetænkningen”, siger Bente Jensen: ”For her ser vi, at det faktisk kan fungere at sætte rene linjer og geometri sammen med det meget ekspressive. Modsætninger taler ofte godt sammen – eller komplimenterer hinanden. De frastøder ikke hinanden, og selv hvis de gjorde, ville det selvfølgelig også være en pointe”.

Et godt glas rødvin
Udstillingen huser en mindre og nøje udvalgt skare af værker. For selvom de to kunstnere ankom til Kunstpakhuset med mange flyttekasser med værker – ja, så bar de tre fjerdedele tilbage i bilen og erklærede: ”Nej, de skal ikke med på udstillingen alligevel”.
Derfor står mange meter vægge tomme og hvide:
”Det er meget bevidst. For ville du ikke blive fristet til hurtigt at gå videre til næste, hvis der hang 30 værker på væggen? Og hvor står der i øvrigt skrevet, hvor mange værker, der skal være på en udstilling? Med en så selektiv udvælgelse tvinger kunstnerne os til at fokusere enormt meget på de værker, der er”, siger Bente Jensen og tilføjer muntert:
”Med andre ord får du ét godt glas rødvin at nippe af – frem for muligheden for at sluge to liter bællevin”.Fortællinger i skjul?

Kunstnerne Peter Rune Christiansen og Simon Lindhardt har mødt hinanden i Berlin, hvor de tilfældigvis har atelier overfor hinanden. Dét er deres slægtsskab og årsagen til, at to så vidt forskellige kunstneriske udtryk har forenet sig i ’Interobjects’. For hvor Peter Rune Christiansens værker er voldsomt ekspressive og organiske – ofte skabt af utraditionelle materialer – består Simon Lindhardts skabninger af lige linjer og forfinede glatte overflader:
”Udstillingen forholder sig til en tradition, der handler om at eksperimentere med materialer og formudtryk. På den måde er det klassisk”, siger Bente Jensen.

Men er der alligevel fortællinger gemt i udstillingen, selvom dens formål er eksperimentet i sig selv? Underfundige, skjulte referencer? Tja, måske ligger der en fortælling om natur, bevægelse og kornmarker i det svajende kornneg, i de runde bordskånere af grove strå og i referencen til bageren, hvor en række bølgende motiver er malet med en bagesprøjte?

… og måske bærer de tynde, udmagrede teltstænger med ’kroppe’ af tykke lag fugemasse også deres egne fortællinger?

Ja, det må være op til den enkelte beskuer at finde og forholde sig til de indtryk, ’Interobjects’ skaber. Du kan se udstillingen frem til den 15. april 2018.

Kunstpakhuset, Lille Torv 5 (ved stationen), 7430 Ikast
Åbent torsdag-søndag kl. 12-16
Gratis entré


Bag om Kunstpakhuset – hvor småt er godt
Kunstpakhuset i Ikast ligger ved banen hvor Arrivas toge rumler forbi, og her finder du altid udstillinger, som emmer af kærlighed til samtidskunst med en særlig kvalitet:
“Vi skeler meget til, hvad der foregår i kunstverdenen omkring os. Både i Aarhus og København kan du finde mange samtidskunstudstillinger, som ligner Kunstpakhusets – og vi synes også, at Ikast skal have lov til at vise den slags kunst”.

Trods sin størrelse formår det lille udstillingssted at gøre sig bemærket i kunstverdenen: Mange kunstnere ønsker at udstille her, og blandt de 2.500 årlige besøgende begiver omtrent halvdelen sig ud på længere ture fra Herning, Silkeborg, Viborg og Holstebro.

Inspiration


Gå på opdagelse på Flymuseet

Svævefly, veteranfly, jagerfly og helikoptere. Danmarks Flymuseum har det hele - og meget mere til ...

Når modsætninger taler sammen

I duo-udstillingen ’Interobjects’ taler grove, organiske værker sammen med stramme linjer og æstetik

Masser af Matador

På Ikast Bibliotek kan du møde en række karakterer fra tv-serien Matador - kærligt portrætteret med olie på lærred

Havfald på Strandingsmuseet

Strandingsmuseum St. George viser dig havforureningen - og løsninger på den - i en ny særudstilling

Sansemættende Søndergaard på HEART

Udstillingen ”Farvekraft ad Helvede til” overvælder og bombarderer sit publikum

Et småpsykotisk munkeprojekt – eller et helligt opgør?

I udstillingen ’Teser’ sætter danske samtidskunstnere nye perspektiver på reformationen. På godt og ondt.

Kom tæt på katastrofen

Ét af Jernkystens værste skibsforlis skete julenat for 106 år siden. Kom tæt på dramaet på Strandingsmuseum St. George.

Stilhed efter sangen?

Eventyroperaen 'Snehvide' har betydet en stor udvikling for pigerne i MidtVest Juniorkor. "De er virkelig dygtige!", lyder det.

Guld og Grønne Skove

"Ukompliceret" og "skidegodt malet" - Holstebro Kunstmuseum udstiller en række mesterværker fra den danske guldalder

Gemmer Atlantis sig i Vesterhavet?

Indimellem dukker der fund op fra Danmarks oldtid ved vestkysten. "Hold øjnene åbne", opfordrer Ringkøbing-Skjern Museum

Den ubehøvlede præst

Jo farligere det blev, jo skarpere blev hans ord - og en aften bankede Gestapos bødler på døren... Her er historien om Kaj Munk.

1.000.000 kroner til kulturlivet

En ny pulje giver bolden op: kom med de gode idéer til Midt- og Vestjyllands kultur - og få penge til at realisere dem

Skovsnogen: kunst i skoven

Skovsnogen kombinerer vandrestier i skov og eng med fantastiske kunstoplevelser

Vesterhavet: ven og fjende

Den nye bog om 'Jernkysten' fortæller om dramatiske redningsaktioner og strandinger - og et uundgåeligt stykke vestjysk historie

Når kunst flytter grænser

Kan kunst flytte grænser i samfundets tabuer? Vi ser tilbage på det flydende køn - og fordommene og uvidenheden, vi måtte sluge

Derfor hører børn og kunst sammen

Hvorfor er det fedt, når børn ser pokémons overalt i malerier af Carl-Henning Pedersen? Læs med når kunstformidleren fortæller.

”Børn, gider man have dem ind?”

Hører børn til på kunstmuseerne? Ja, lyder det klart og rungende - for her kan I få inspiration til snak, hygge og kvalitetstid.

Kulturen blomstrer i Midt- og Vestjylland

De midt- og vestjyske kommuner poster flere penge i kultur pr. borger end landsgennemsnittet - og Herning snupper 1. pladsen

Drømmen om Odin

Ude i verden sparer de op i årevis og rejser i timer for at forfølge drømmen i Vestjylland - læs med når vi besøger Odin Teatret.

Barske historier i klare farver

”Jeg blev amputeret, hver gang jeg solgte et billede" - så fik Arne Haugen Sørensen sit eget museum i Vestjyllands Kunstpavillon

"Det er sådan noget, jeg hungrer efter"

Slagteriet i Holstebro er sub på den fede måde med byhaver, street-markets, festivaller og rave party - og du er altid velkommen!

Bibliotekaren anbefaler

Familiedramaer, prisvindende krimi og underholdende drengedrømme - få inspiration til din næste læseoplevelse her

Derfor skal du se 'Eventyrlig Dialog'

Prins Henrik og Carl-Henning Pedersen møder hinanden mellem dystre helheste og fantasifulde fabeldyr

Selde: skulpturernes Narnia

Skulpturlandsbyen Selde er en lille verden for sig selv, hvor kunstoplevelserne står i kø

Mød den historiske romans dronning

"Da jeg kom til Vandet Sø en rå novemberdag, forstod jeg Mariane og Marie Dusine". Læs interviewet med Maria Helleberg

Midt- og Vestjylland drager udenlands

Video- og performancefestivalen MEETINGS sender Midt- og Vestjyllands særpræg ud i verden

Fotogalleri: Kulturfestivalen Off Road

Se eller gense nogle af kulturfestivalen Off Roads spændende, spøjse og spektakulære øjeblikke

Danmarks Klondyke vågner

Det store brunkulseventyr - Danmarks Klondyke - er vakt til live igen

Pokémon gå hjem, i Danmark har vi trolde

Med Trolderuterne hører du spændende fortællinger, mens du oplever naturen - og det er både for børn og voksne

Fotogalleri: Off Road åbningen

Se de flotte billeder fra Tæt på Magien - Off Road åbningsfesten i Herning den 11. april

#Kulturspot